چای ایرانی چیست؟ پرسش‌های متداول مجله غذا و نوشیدنی ساوا فروشگاه محصولات محلی | OkChay

چای ایرانی چیست؟ پرسش‌های متداول مجله غذا و نوشیدنی ساوا فروشگاه محصولات محلی | OkChay

پس از متعادل شدن طبع آن، خاصیت آنتی اکسیدانی و چربی سوزی آن نیز افزایش می‌یابد و تأثیر بهتری در بدن خواهد داشت. از زیره، لیمو، دارچین، نعناع، هل، عسل، زنجبیل، رزماری، گل محمدی، به لیمو، زعفران، نبات، آویشن، موز، آووکادو … می‌توانید در کنار این نوشیدنی سالم و مفید استفاده کنید.

۱۲- ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام «تئین» که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود. منیزیم ماده ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود. اما مصرف مداوم این ترکیب مناسب افراد گرم مزاج نیست و این افراد باید در مصرف گل‌محدی با چای احتیاط کنند. مصرف مداوم این ترکیب معطر با خواص کم‌نظیر و پرخاصیت برای افراد سرد مزاج مناسبت بیشتری دارد. همچنین چای به‌خاطر حرارت مزاجی خود، اخلاط لزج را از مسیرهایی که در آن تجمع یافته‌اند، پاک می‌کند و انسدادهای مجاری بدن را باز می‌نماید و همچنین تشنگی کاذب را برطرف می‌کند.

  • بسیاری از افراد در شروع روز خود کافئین مصرف می‌کنند تا در طول روز انرژی کافی برای انجام فعالیت‌های خود داشته باشند.
  • مراحل تولید چای سبز با چای سیاه متفاوت است و همین موضوع باعث تفاوت‌هایی در مزایا و خواص آن شده است.
  • چای سبز که به عنوان چای بدون تخمیر نیز شناخته می شود، تنها پس از چیدن برگ های تازه و انجام فرآیند اکسیداسیون کوتاه مدت (بدون تخمیر)، برگ ها را خشک کرده و به بازار عرضه می کنند.
  • در یک افسانه عامه چینی، شن نونگ ، امپراتور چین ابداع‌کننده اسطوره‌ای کشاورزی و طب چینی حدود ۵۰۰۰ سال پیش در حال سفر بوده‌است.
اولین گام در تولید چای سیاه این بوده که برگ سبز چای از باغات چیده شده و طی مراحلی خاص، به کارخانه آورده شود. چیدن برگ سبز چای به راحتی گفتن آن نیست و خود شامل چای سیاه ایرانی چندین مرحله است. در قدیم، مردم برای چیدن برگ از تکنولوژی‌هایی که امروزی برای چیدن برگ مشاهده می‌کنیم استفاده نمی‌کردند و تمام فرایند چیدن را با دست انجام می‌دادند. البته باید گفت که با آمدن تکنولوژی بازهم بهترین نوع چای، حاصل از چیدن برگ سبز چای به روش دستی است که از دو برگ و یک غنچه حاصل می‌شود. یکی از دلایلی که ما امروزه شاهد وجود انواع چای سیاه، از چای ممتاز و درجه‌یک گرفته تا ساقه چای (به‌اصطلاح چوب چای) هستیم، می‌توان به همین موضوع چیدن برگ سبز چای اشاره کرد. چای سبز برگ‌های خشک گیاه کاملیا سینن سیز است که خواص همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن نسبت به ویتامین ای و سی به ترتیب ۱۰۰–۲۵ برابر بیشتر است.

چای دارجلینگ:

پودر چای سبز که به آن ماچا گفته می‌شود، ارزش غذایی بیشتری نسبت به برگ چای سبز دارد. نوع قوی آن از بوته‌هایی با سن 30 سال به بالا تهیه شده و پودری که از بوته‌های کمتر از 30 سال تهیه شود، ملایم یا اوسوچا گفته می‌شود. ترکیبات موجود در چای سبز بسیار مفید بوده و برای چربی سوزی استفاده می‌شوند.

کاهش و کنترل بیماری فشار خون